VPN-Router

VPN-router

Je hebt er vast wel eens over gehoord of je hebt er misschien wel een reclame van voorbij zien komen, VPN. Maar wat is VPN precies en wat kan je met een VPN-router? In deze blog leggen wij je de voordelen uit van een VPN-verbinding en het verschil tussen een gewone VPN-verbinding of verbinding via een VPN-router.

DrayTek VPN-router

Wat is VPN?

VPN (Virtual Private Network) creëert een beveiligde verbinding tussen jouw apparaat en het internet. Door te verbinden via VPN verbeter je gemakkelijk je online privacy, veiligheid en vrijheid. Als je via VPN met het internet verbindt, doe je dat middels een versleutelde verbinding. Op deze manier zijn jouw IP-adres, verstuurde en ontvangen data en locatie niet meer voor iedereen zichtbaar.

VPN router DrayTek

Voordelen van VPN

Het internetten via een VPN-verbinding heeft enkele voordelen ten opzichte van internetten via een ‘gewone’ internetverbinding. Hieronder benoemen we de belangrijkste redenen waarom het aan te raden is om via VPN te verbinden.

Privacy

Zonder VPN kan jouw verbinding en locatie makkelijk worden achterhaald. Dit wordt gedaan door middel van je IP-adres. Als je gebruik maakt van VPN kunnen je locatie en je IP-adres worden verborgen. Dit kan omdat VPN je internetverkeer verbindt aan een VPN-Server.

Door het gebruik van VPN kan je internetverkeer dus niet meer aan jouw IP-adres gekoppeld worden. Zo kun je een stuk anoniemer internetten!

 

Beveiliging

Met VPN wordt je verbinding versleuteld. Je internetverkeer gaat als het ware door een versleutelde ‘tunnel’. Op deze manier kan je veiliger gebruik maken van het internet, veiliger internetbankieren of e-mails versturen. Je netwerkbeheerder kan zo geen gegevens meer onderscheppen!

 

Toegang tot content die regionaal geblokkeerd is

Op sommige websites is het mogelijk dat content wordt beperkt op basis van je geografische locatie. Een VPN geeft de mogelijkheid om deze blokkades makkelijk te ontwijken. Wanneer je gebruik maakt van VPN wordt je IP-adres gewijzigd naar het IP-adres van een server, waardoor het lijkt dat je je in het land bevindt. Hierdoor kan je de content alsnog bekijken.

 

Op afstand toegang tot een netwerk

Met een VPN-verbinding is het mogelijk om op afstand een netwerk te kunnen bereiken. Zo is het mogelijk om op vakantie het netwerk van thuis te bereiken. Op die manier kan je makkelijk beveiligingscamera’s bedienen.

Maar ook voor mensen die thuiswerken biedt een VPN-verbinding een oplossing. Zo geeft VPN de mogelijkheid om op afstand toegang tot het bedrijfsnetwerk te krijgen.

VPN-Router

De verbinding die je krijgt door een VPN-dienst of via je VPN-router werken hetzelfde. Echter zijn er wel enkele voordelen van een VPN-router ten opzichte van een VPN-dienst.

Een Vigor 2135 VPN-Router uit het assortiment van DrayTek

Verbinding met een onbeperkt aantal apparaten

Wanneer je een VPN afsluit via een VPN-dienst is deze verbonden aan je persoonlijke account. Op deze manier zijn alleen je persoonlijke apparaten beveiligd via VPN. Wil je graag dat bijvoorbeeld familie die op bezoek komt of bezoekers van jouw café gebruik kunnen maken van dezelfde VPN-verbinding? Dan is dat mogelijk met een VPN-router, omdat je een onbeperkt aantal apparaten kan verbinden. Daarnaast hoef je je ook geen zorgen te maken over het delen van je account, omdat de verbinding via jouw router loopt.

 

Bescherming van alle apparaten

Heb jij thuis een smart tv of spelcomputer en zijn deze verbonden met het internet? Met een VPN-dienst is het vaak niet mogelijk om VPN-software op deze apparaten te laten draaien. Doordat een VPN-router al je internetverkeer door een versleutelde verbinding laat gaan, zijn nu ook je smart tv en spelcomputer verbonden via VPN.

 

24/7 verbonden

Een VPN-router zorgt ervoor dat jouw online gegevens altijd beschermd zijn. Het maakt niet uit wanneer je tussen apparaten wisselt. Daarnaast vergeet je nooit meer om je gegevens te versleutelen, omdat VPN altijd aanstaat wanneer je met wifi verbonden bent.

Bestel jouw VPN-router bij DrayTek

Ben je op zoek naar een product met een geïntegreerde VPN-server? Dan is een VPN-router uit de DrayTek Vigor serie een uitstekende keuze.

 

DSL VPN routers

2 IPSec VPN / 2 SSL VPN verbindingen

Ethernet VPN routers

2 IPSec VPN / 2 SSL VPN verbindingen

DSL VPN routers

32 IPSec VPN / 16 SSL VPN verbindingen

Ethernet VPN routers

50 IPSec VPN / 25 SSL VPN verbindingen

Ethernet VPN routers

200 IPSec VPN / 50 SSL VPN verbindingen

High-Performance VPN router

500 IPSec VPN / 200 SSL VPN verbindingen

Vragen?

Heb je vragen over onze VPN-routers of over onze andere producten? Dan kun je contact met ons opnemen via sales@draytek.nl. Wij helpen je graag verder!

Contact